OVER ONS

Dirigente

Aike geeft Papillon vleugels

Sinds maart 2018 is Aike Roodenburg de dirigente van Papillon. Muziek is haar tweede naam. Als kind zong Aike in een kinderkoor. Zo kwam ze voor de eerste keer in aanraking met muziek.  Hiervan werd ze zo enthousiast  dat ze - naast haar laatste jaar middelbare school - aan de vooropleiding van het Conservatorium begon.

In 2010 heeft Aike de Opleiding Docent Muziek aan het Utrechtse Conservatorium (HKU) afgerond. Tijdens deze studie heeft zij veel ervaring opgedaan met lesgeven aan en muziek maken met verschillende niveau- en leeftijdsgroepen: van kleuters tot volwassenen en van beginners tot zeer ervaren zangers. Hier maakte ze ook kennis met het vak koordirectie waardoor zij helemaal werd gegrepen.

Ze was de afgelopen jaren o.a. dirigent van het Studentenkoor Latiedo (Utrecht) en het vrouwenensemble Zaffre (Culemborg), het Koor de Muziekfabriek en het koor van de Doopsgezinde gemeente Utrecht. In 2016 volgde ze de Applicatiecursus Koordirectie, waarbij ze stage liep bij het Studentenkoor Amsterdam o.l.v. Servaas Schreuders. Het jaar erop ondersteunde ze dirigent Fokko Oldenhuis regelmatig als interne repetitor tijden repetities van de Utrechtse Studenten Cantorij en heeft ze verschillende workshops en projecten gevolgd en gegeven.

Aike: "Als koordirigent ligt mijn focus op mooi en zuiver samen zingen, plezier, gezond zingen en al doende beter worden. Ik vind het van groot belang dat koorleden zich op hun gemak voelen. Hoe je je voelt heeft wat mij betreft alles te maken met hoe je zingt en daarmee ook hoe je je stem (en je lichaam) gebruikt en uiteraard hoe dit klinkt. Als de groep op hun gemak is en het samen fijn heeft, komt dit de klank ten goede. Bovendien werkt men harder voor een groep waarbij het studeren ook echt resultaat oplevert."

Pianiste

Sofie zorgt voor streelzachte begeleiding

Sofie Van Moortel neemt al sinds 2011 plaats op het pianokrukje van Papillon - altijd met de glimlach.

Ook bij haar loopt muziek als een melodieuze rode draad door haar leven. Op haar elfde maakte ze kennis met de piano in het toenmalige Jeugdmuziekatelier in Maldegem. Later liep ze ook nog les bij Monique Lanszweert in de Academie voor Muziek en Woord in Eeklo, waar ze in 2003 met diploma afzwaaide. Naast piano leeft ze zich vandaag ook uit op de blokfluit, met hulp van Ruth Van Killegem. En begeleidt ze (gelegenheids)koren en solisten op piano.

Koorleden

Sopranen

Veerle Bogaert

Annelies De Beuf

Marie-Noƫlle De Clercq

Marijke De Reu

Margo De Smet

Christelle De Vreese

Charlotte Fouquet

Karolien Heyde

Christelle Kesteloot

Leen Lybaert

Kaat Tombeur

Alten

Sophie Beele

Ine Bouckhout

Tania Eeckman

Eline Nelis

Karina Provost

Ann Savat

Els Tyberghein

Annelies Van Brussel

Leen Van Den Abeele

Angelina Van De Walle

Tenoren

Annemie De Guchteneire

Jurgen De Waegemaeker

Bart Tratsaert

Peter Van Eetvelde

Bert Van Lancker

Bassen

Hans Bert

Jo Bogaert

Christoffel Couck

Michel De Pauw

Stijn Eyerman

Koen Van Kerrebroeck

Alex Van Rentergem

Bestuur

Tania Eeckman || voorzitster

Annelies De Beuf || vicevoorzitster

Koen Van Kerrebroeck II secretariaat & administratie

Christelle Kesteloot II penningmeester

Christelle De Vreese II PR & sponsoring

Aike Roodenburg II dirigente

Veerle Bogaert II webmaster & communicatie