OVER ONS

Dirigente

Marie-Noëlle doet Papillon zweven

Marie-Noëlle De Clercq is sinds 2010 de dirigente van Papillon, ons koor in Evergem. Ze ontdekte dat jaar, tijdens het coachen van een musicalgezelschap, dat ze over een bijzonder talent beschikt: ze kan mensen doen zweven op muziek! Enkele koorleden maakten deel uit van het musicalgezelschap en grepen hun kans: ze vroegen Marie-Noëlle om het dirigeerstokje van Papillon op te nemen. Die vraag moesten ze haar geen twee keer stellen! Marie-Noëlle stapte met plezier in.

Muziek stroomt haar door de aderen. Als kind volgde ze klassieke notenleer en pianolessen aan de Poel, een muziekacademie in hartje Gent. En vanaf haar zestiende reeg ze de ene muziekopleiding na de andere aan elkaar. Zo huppelde ze in academie 'Emiel Hullebroeck' in Gentbrugge met haar mentoren Anne-Marie Rogiest en Ann De Prest over de notenbalken. En behaalde ze er haar diploma's in klassieke zang, vocaal ensemble en lyrische kunst. En nog kon ze niet genoeg krijgen: op naar jazz, zang en lichte muziek aan de Academie voor Podiumkunsten in Gent, onder de geweldige begeleiding van Eef Van Acker en Ilse Duyck. Marie-Noëlle ademde ondertussen muziek: ook als zangeres en zangcoach.

Samen met haar debuut bij Papillon, ving ze ook de driejarige opleiding 'Directie voor vocale muziek' in Waregem aan. En behaalde in 2014 haar diploma met vlag en wimpel, mede dankzij haar fantastische docenten Wim Verdonck en Jan Vuye.

Vandaag betekent Papillon voor Marie-Noëlle: genieten van het zingen en ontspannen, maar ook streven naar kwaliteit, diversiteit, passie voor performance en een vleug(elt)je eigenzinnigheid. 

Pianiste

Sofie zorgt voor streelzachte begeleiding

Sofie Van Moortel neemt al sinds 2011 plaats op het pianokrukje van Papillon - altijd met de glimlach.

Ook bij haar loopt muziek als een melodieuze rode draad door haar leven. Op haar elfde maakte ze kennis met de piano in het toenmalige Jeugdmuziekatelier in Maldegem. Later liep ze ook nog les bij Monique Lanszweert in de Academie voor Muziek en Woord in Eeklo, waar ze in 2003 met diploma afzwaaide. Naast piano leeft ze zich vandaag ook uit op de blokfluit, met hulp van Ruth Van Killegem. En begeleidt ze (gelegenheids)koren en solisten op piano.

Koorleden

Sopranen

Veerle Bogaert

Annelies De Beuf

Marijke De Reu

Margo De Smet

Greet De Troyer

Christelle De Vreese

Charlotte Fouquet

Karolien Heyde

Christelle Kesteloot

Leen Lybaert

Kaat Tombeur

Alten

Sofie Beele

Ine Bouckhout

Muriel De Clercq

Tania Eeckman

Eline Nelis

Karina Provost

Ann Savat

Els Tyberghein

Annelies Van Brussel

Leen Van Den Abeele

Angelina Van De Walle

Lut Van Lerberge

Tenoren

Peter Cosyn

Annemie De Guchteneire

Jurgen De Waegemaeker

Bart Tratsaert

Peter Van Eetvelde

Bert Van Lancker

Bassen

Hans Bert

Jo Bogaert

Christoffel Couck

Michel De Pauw

Stijn Eyerman

Koen Van Kerrebroeck

Alex Van Rentergem

Bestuur

Tania Eeckman || voorzitster

Annelies De Beuf || vicevoorzitster

Koen Van Kerrebroeck II secretariaat & administratie

Christelle Kesteloot II penningmeester

Christelle De Vreese II PR & sponsoring

Marie-Noëlle De Clercq II dirigente

Veerle Bogaert II webmaster & communicatie