OVER ONS

Dirigente

Aike geeft Papillon vleugels

Sinds maart 2018 is Aike Roodenburg de dirigente van Papillon. Muziek is haar tweede naam. Als kind zong Aike in een kinderkoor. Zo kwam ze voor de eerste keer in aanraking met muziek.  Hiervan werd ze zo enthousiast  dat ze - naast haar laatste jaar middelbare school - aan de vooropleiding van het Conservatorium begon.

In 2010 is Aike met de Opleiding Docent Muziek aan het Utrechtse Conservatorium (HKU) begonnen. Tijdens deze studie heeft zij veel ervaring opgedaan met lesgeven aan en muziek maken met verschillende niveau- en leeftijdsgroepen: van kleuters tot volwassenen en van beginners tot zeer ervaren zangers. Hier maakte ze ook kennis met het vak koordirectie waardoor zij helemaal werd gegrepen.

Ze was de afgelopen jaren o.a. dirigent van het Studentenkoor Latiedo (Utrecht) en het vrouwenensemble Zaffre (Culemborg), het Koor de Muziekfabriek en het koor van de Doopsgezinde gemeente Utrecht. In 2016 volgde ze de Applicatiecursus Koordirectie, waarbij ze stage liep bij het Studentenkoor Amsterdam o.l.v. Servaas Schreuders. Het jaar erop ondersteunde ze dirigent Fokko Oldenhuis regelmatig als interne repetitor tijden repetities van de Utrechtse Studenten Cantorij en heeft ze verschillende workshops en projecten gevolgd en gegeven.

Aike: "Als koordirigent ligt mijn focus op mooi en zuiver samen zingen, plezier, gezond zingen en al doende beter worden. Ik vind het van groot belang dat koorleden zich op hun gemak voelen. Hoe je je voelt heeft wat mij betreft alles te maken met hoe je zingt en daarmee ook hoe je je stem (en je lichaam) gebruikt en uiteraard hoe dit klinkt. Als de groep op hun gemak is en het samen fijn heeft, komt dit de klank ten goede. Bovendien werkt men harder voor een groep waarbij het studeren ook echt resultaat oplevert."

Koorleden

Sopranen

Veerle Bogaert

Annelies De Beuf

Marijke De Reu

Margo De Smet

Katrien De Waegenaere

Charlotte Fouquet

Lieselotte Hemelsoet

Karolien Heyde

Christelle Kesteloot

Kaat Tombeur

Susan Van Semmertier

Alten

Sophie Beele

Ine Bouckhout

Annemie De Guchteneire 

Tania Eeckman

Lien Eyerman

Karina Provost

Ann Savat

Els Tyberghein

Leen Van Den Abeele

Angelina Van De Walle

Sofie Van Moortel

Aster Vanthuyne

Jolien Wauters

Tenoren

Joachim David

Peter De Vleeschouwer

Jurgen De Waegemaeker

Bart Tratsaert

Lieven Van de Walle

Peter Van Eetvelde

Bert Van Lancker

Bassen

Hans Bert

Jo Bogaert

Luc Eyerman

Stijn Eyerman

Koen Van Kerrebroeck

Alex Van Rentergem

Danny Verhelst

Bestuur

Tania Eeckman || voorzitster

Annelies De Beuf || vicevoorzitster

Koen Van Kerrebroeck II secretariaat & administratie

Christelle Kesteloot II penningmeester

Annemie De Guchteneire II sponsoring & decor/kledij

Aike Roodenburg II dirigente

Veerle Bogaert II webmaster & communicatie